top of page
  • Writer's pictureNadi Bangi

Peminat Bts Beratur Panjang Untuk BTS Meal

Oleh: Andrew

Penyunting: Ariq


Sumber: Facebook


KUALA LUMPUR, 26 Mei- Peminat BTS di Malaysia berpeluang untuk menikmati keluaran terbaru McDonald’s pada pukul awal 10 pagi untuk mendapatkan BTS Meal yang baru dilancarkan di McDonald’s Malaysia pada hari ini.


Dalam BTS Meal yang baru dilancarkan telah merangkumi 10 keping Chicken McNuggets, medium World Famous Fries, medium Coca-Cola, dan Sweet Chili dan Cajun yang dicetuskan oleh resipi popular dari McDonald's Korea Selatan.


Selain di Malaysia, BTS Meal juga akan diperkenalkan ke 50 negara lain, termasuk negara-negara SEA seperti Vietnam, Indonesia dan Filipina. McDonald bekerjasama dengan kumpulan budak lelaki Kpop global BTS (Bangtan Boys), dan lawatan menu BTS baru ini mula dilancarkan pada hari ini (26 Mei 2021).


McDonald’s telah menggunakan akuan media sosial sebagai periklanan untuk menarik perhatian peminat BTS untuk menikmati BTS Meal tersebut pada Tarikh yang ditetapkan. Akaun Instagram rasmi McDonald's Malaysia juga telah memuat naik gambar ahli BTS, J-Hope, Suga, Jin, RM, V, Jimin dan Jungkook menikmati makanan McDonald, mengusik ARMY pada BTS Meal yang akan datang.


Menurut label BTS Bighit Music, kumpulan ini mempunyai kenangan indah dengan McDonald's, "Kami sangat gembira dengan kerjasama ini dan tidak sabar untuk berkongsi BTS Meal dengan dunia".


"Tidak kira siapa anda, setiap orang mempunyai pesanan di McDonald's - malah superstar antarabangsa seperti BTS," kata Melati Abdul Hai, Naib Presiden dan Ketua Pegawai Pemasaran, McDonald's Malaysia. "Band ini benar-benar merupakan fenomena global dengan basis peminat yang tidak mengenal sempadan, dan kami tidak akan lebih teruja untuk membawa BTS Meal kepada pelanggan kami di Malaysia mulai bulan depan."


Menurut seorang peminat BTS yang bernama Angela, “Bungkusan BTS Meal menggunakan warna unggu yang menggambarkan imej BTS dan sos yang diciptakan adalah sedap. Walaupun terdapat banyak beratur beberapa jam untuk mendapatkan BTS Meal tersebut, saya sanggup menunggu untuk set meal tersebut untuk menunjukkan sokongan saya kepada BTS.”


Kesimpulannya, haraplah semua peminat BTS dan golongan masyarakat boleh menjada pengerakan sosial masing-masing dan mematuhi SOP yang ditetapkan oleh pihak kerajaan supaya kes jangkitan Covid-19 ini dapat dikawal pada masa akan datang.


16 views0 comments

Komentarze

Oceniono na 0 z 5 gwiazdek.
Nie ma jeszcze ocen

Oceń
Nadi Bangi Banner Post (3).png
bottom of page